söndag 8 juli 2018

Planering pågår...




...inför Europaresan

Vi har bestämt oss nu, det blir bilsemester i Europa i år. 

Sist vi var på "bilsemester" så var vi i USA och Florida på en rundtur som tog oss från Miami till Cocoa Beach, via Orlando till Palm Harbour som ligger nära en av Floridas vackraste stränder, på ön Honeymoon Island. Därifrån till ytterligare en sagolik strand Treasure Island. Vidare till Sanibel Island. Stränderna valdes naturligtvis med omsorg hemifrån. Målet var att besöka så många av de vackraste stränderna med en övernattning på respektive ställe. Från Sanibel Island, rakt över Florida från väst till öst, genom Everglades till Islamorada, som är en av de norra Florida Keys öarna. Därifrån till det fantastiska Key West, som verkligen är så speciellt som man gissar när man inte varit där. Key West har en särskild atmosfär, det går inte att beskriva utan måste upplevas. Det ligger dessutom närmare Kuba än Miami. Efter några övernattningar körde vi så åter norröver till Miami, där bilresan avslutades. Vi fick några spännande dagar på South Beach innan hemresan. 






Så då blir det alltså Europa denna gång. Det är inte första gången vi bilar i Europa. Det har blivit några bilresor under åren, både innan och efter vi bildade familj.
Tyskland, Österrike, Frankrike, Italien, Schweiz, Lichtenstein, Luxemburg, Belgien, San Marino och Danmark så klart. Inte alla på en gång utan flera tillfällen.

När vi var yngre bokade vi inte något boende utan körde på tills vi tyckte att det var läge att ta av från autobahn och hitta boende "Zimmer frei". Vi lärde oss att det var en fördel att inte börja leta för sent utan att köra av tidig eftermiddag för att slippa köra runt för mycket.

Denna resan har vi i princip bokat alla boenden. Det blir både hotell och Airbnb (som för övrigt är ett jättebra alternativ till hotell). Har du inte testat är det väl värt ett försök nästa gång du ska iväg.




Första anhalten är Berlin följt av Füssen i södra Tyskland där vi bor för ett besök på sagoslottet som sägs vara förebild för Disneys slott. Efter en övernattning i Milano kör vi sedan vidare till Nice för ett längre stop. Vi kör sedan vidare upp i Europa med en övernattning i Lyon och en i Luxemburg. Sista planerade stoppet är Amsterdam. Får se om det blir någon övernattning innan vi påbörjar hemresan via Puttgarden.

 Här kan du läsa mer Slott Neuschwanstein


Så ni som har lust att följa oss på denna resan är välkomna att titta in. Ska försöka skriva lite varje dag.

Varm kram 

Ester

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej vackra!

Jag blir så glad om du har lust att lämna en kommentar. Det värmer innerligt i mitt hjärta.
Om du inte har någon blogg kan du välja anonym om du vill kommentera.

Omtanke och kram till dig!
Ester