måndag 14 december 2015

Ett tag...... sedan

I går var det lördag och vi sov faktiskt till 0830. Eller man kan väl säga att vi somnade om för att det var alldeles för tidigt att stiga upp när vi först vaknade.

Dags att fortsätta resan till västkusten och Palm Harbour när Honeymoon Island där ovanstående vild och några nedanför är. Helt magiskt!

Hur som helst, vi lämnade Cocoa Beach efter frukosten. Den ingick för ovanlighetens skull.
 Helt ok frukost dessutom.

Vi bestämde oss för att köra in på ytterligare en outlet. Denna gång Vineland Premium Outlet i Orlando. Massor att människor, det var ju lördag och de är ju inne i sin julhandel här. Även om det är som en varm sommardag i Sverige och alla går klädda i sommarkläder. Julmusik i högtalarna och julpynt överallt. Julstämningen infinner sig inte riktigt. Men alternativet, kallt, blåsigt och regnigt känns avlägset. 

Efter shopping och mat körde vi vidare till Jean i Palm Harbour. Hennes hus låg i ett typiskt amerikansk småhusområde. 
Lugnt och fina omgivningar.

Jean välkomnade oss hjärtligt och pratade oavbrutet sedan vi stängt dörren. Hon hade tre hundar och två katter. Alla var väldigt trevliga och snälla, även om den stora var en maffig och skräckinjagande amerikansk pitbull. Alla utom en var från animal shelters, alltså ett ställe som tar hand om herrelösa djur. Hon älskade verkligen sina djur. Vi kände oss genast som hemma. Hon hade gjort muffins, lagat soppa, handlat hem en massa mat för att vi skulle komma. Jeans man hade omkommit i en bilolycka för två år sedan, så nu bodde hon ensam. Två söner var utflyttade. Vi fick en egen avdelning i huset. Jätteskön säng och fräscht badrum. 

På kvällen körde vi till en mall i närheten. Inte för att handla utan för att titta. 
Det roliga med detta var att mannen så gärna ville in i mataffären och handla godis och läsk. Vi gick runt i alla gångar utan att hitta något av detta. Jättekonstigt!
Vi köpte varsin macka och satte oss precis vid utgången där det fanns en liten mathörna. Det var då, när jag tog servetter som jag såg att mataffären var den enda hel ekologiska affären i USA. 
Mannen inte så nöjd :)

Idag har vi ätit frukost med Jean. Även idag pratade hon hela tiden.
Efter att sagt hej då till henne och hennes djur åkte vi vidare till Honeymoon Island som är en nationalpark. Det var helt underbart där. Vilka stränder, vilken sand och vilket vatten. Planschen visar alla snäckor som går att hitta. Vi hittade några av dem, men långt ifrån så fina som Jean visade oss och som hon plockat där. 

Efter lunchen åkte vi vidare mot nästa anhalt på resan - Tresure Island. 
Som synes kom vi dit sent, precis innan solen gick ner. Detta är utsikten från vårt rum. Ovan ser ni sandskulpturer som professionella sandbyggare från hela världen varit med om att bygga i en tävling som hållits för några veckor sedan. Så imponerande!

Det pågick också ett event på stranden när vi kom dit. De firar solnedgången med musik, eller trummor. 


Så då gjorde vi också det :)

Nu dags att sova. Nya äventyr väntar i morgon.

Om det är stavfel i texten så beror det antagligen på att jag använder mobilen när jag bloggar under denna resan. Lite litet, men det funkar rätt bra ändå.  

Over and out
Ester 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej vackra!

Jag blir så glad om du har lust att lämna en kommentar. Det värmer innerligt i mitt hjärta.
Om du inte har någon blogg kan du välja anonym om du vill kommentera.

Omtanke och kram till dig!
Ester