tisdag 8 december 2015

Äntligen ...

 ... framme i Miami!

Ja nu är vi till slut äntligen framme i USA. 
Det blev en väldigt lång resa om man räknar med att vi i princip  var på resande fot i två dygn. Resan till Frankfurt tog 1 timme och 40 minuter. Så vi landade 08 40. Flyget till  Miami gick 10.00. Vi hade alltså 1 timme och 20 minuter på oss att gå till gaten.
Frankfurts flygplats är gigantisk. Först åkte vi buss från plattan till ankomsthallen  sedan ändlösa promenader i byggnad efter byggnad. Flera stopp för att visa pass och boardingcard. Väl framme behövde vi inte vänta många minuter innan  de påbörjade boardingen. Planet en A 380 800 var två våningar högt. Vi satt bland övriga boskap  i ekonomiklass. På översta våningen ingen satt business  och first class  Resan tog  drygt 10 timmar. Fri mat och dryck hela resan. 

Väl framme i Miami fick vi gå igenom Immigration där vi fick visa pass, lämna fingeravtryck fotograferas och svara på ett antal frågor. Vi fick passera  väsklastarna jobbade inte ihjäl sig. Det kom cirka 2 väskor i minuten under tiden gick det runt security med hundar som luktade på bagage och människor. 

Sedan gick vi en lång väg, åkte shuttle-train till biluthyrningsfirmorna. Hämtade ut bilen. Blev säkert lurade på någon försäkring. Det är ju en djungel. Sedan började bilfärden till hotellet. Den skulle ta cirka 10 minuter enligt en man på biluthyrningsfirmorna. Men med ett antal felkörningar, rusningstrafik och bilar överallt så tog det minst 1,5 timmar. 

Väl framme skulle bilen parkeras. Det finns valid parking dyrare och annan parkering (lite billigare. Vi valde lite billigare, 7 $ per natt.

Checkade in och fick den godaste cookie jag ätit, eller var vi bara hungriga kanske?

Hade tänkt åka till Dolphin Mall, men det får nog vänta tills i morgon. Lite trötta nu faktiskt. 

Förresten gissa vem som körde bilen. 
Nej, det var inte mannen :)

Over and out
Ester

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej vackra!

Jag blir så glad om du har lust att lämna en kommentar. Det värmer innerligt i mitt hjärta.
Om du inte har någon blogg kan du välja anonym om du vill kommentera.

Omtanke och kram till dig!
Ester