onsdag 30 maj 2012

Nyss hemkommen...

Ett kapell på en privat begravningsplats


Dörren är sliten av tidens rand


En av gavlarna - sliten och charmig


... efter underbar fotorunda här i "stan". En fin sommarkväll, vindstilla och med fåglarnas sång i bakgrunden. Jag har länge tänkt att ge mig ut på denna fotorunda mellan hägg och syrén, men nu blev det snarare "syrén". 

Bättre sent än aldrig! 

Jag bjuder på några foto från ett kapell som finns på en privat begravningsplats för några familjer från "stan". Det är en fridfull plats som ligger vackert i en glänta i skogen. 

Jag har också fotograferat en mängd blommor. De är så vackra just nu och så tacksamma att fotografera.

Önskar er en fin avslutning på arbetsveckan och nu är det full fart mot helgen!!!

Kram till er alla goa!
Ester 


onsdag 23 maj 2012

Ett träd...







... fick följa med mig hem idag. Det ska förgylla min uteplats från och med nu och hela sommaren. Jag valde mellan ett citronträd och detta Kumquat Fortunella Japonica, det vill säga...??? Ser ju att det är någon form av apelsin/clementinvariant eller kanske är det en egen sort. Ni kanske vet? Jag ska hur som helst googla det.

Mitt-i-veckan-hälsning till er alla fina!

Kram Ester

måndag 21 maj 2012

Sommaren är här...




... äntligen! Igår kom den så, den underbara sommarvärmen. Lördagens kalla vindar var som bortblåsta :-) 

Jag började dagen med en joggingtur med bästa I, det märktes att det var varmare ute - vi saknade vattnet som vi hade liggandes i bilen. 

När jag kom hem så slängde vi ut några säckar jord på den del av gräsmattan som fått för lite jord när gräsmattan anlades. Det var tre stycken säckar med totalt 3 ton jord! Tur att jag har tre starka män/ungdomar i familjen :-) 
Efter välbehövlig dusch fikade vi med en barnfamilj med två småttingar cirka 1,5 och 2,5 år. Ja, det är tätt det! Det är då man märker hur bekvämt livet blivit utan småbarn som ska passas hela tiden. Vi åt glass och jordgubbar och hemmagjord äppelsockerkaka. 
Mums! Mums! 

Kvällen tillbringade jag ute tills solen gömt sig bakom träden och då fortsatte jag i soffan framför en  deckare.

Idag har det varit riktigt hett! När jag körde hem från jobbet vid halv 5 så var det 27,5 grader varmt!
Härligt!

Önskar er en finfin start på denna lååååånga arbetsvecka!
Kram Ester

onsdag 16 maj 2012

Visdomsord...

Källa: okänd (fått av en vän)


... finns det gott om. Ibland kan det vara bra att stanna upp och fundera över vad som är viktigt i livet och om den inslagna vägen ger energi eller tar energi. 

Jag har nyss kommit hem från en joggingtur som gjort mig gott! Var oerhört frustrerad och arg innan jag gav mig ut, men nu känner jag mig mycket bättre. Motion är helt enkelt suveränt!

Nu tycker jag att vi njuter av långledigheten, fyra dagar för min och min mans del, och fokuserar på det som ger oss goda vibbar.

Stor kram till er fina!
Ester

lördag 12 maj 2012

En tavla...





... som jag tycker är cool. Lite blänk från glaset för ni ha överseende över ;-) Jag tycker att ni allihopa är just så - classy and fabulous. Ni fotograferar, skriver fina ord och uppmuntrar varandra. Tänk om vi hade varit lika omtänksamma IRL, tyvärr inte alla som är! Men dem lägger vi ingen energi på, eller hur!

Här har varit precis som de lovade på väderleksrapporten idag - regn, regn och regn :-(
Men å andra sidan har jag fått en massa gjort här hemma. Städat, tvättat, fixat med torr tvätt, lagat mat, klippt mannen och till och med tittat på film "Friends with benefits" - en söt film tycker jag.

Nu njuter vi av en härlig lördagskväll alla fina!

STOR KRAM!!!
Ester

tisdag 8 maj 2012

Lite fler bilder från ILVA...














... får ni idag. De har som sagt riktigt fina grejor! Jag gillar särskilt solstolen som går att luta ytterligare.
Idag har jag haft en ganska påfrestande dag på jobbet, men gissa om jag blev glad när jag idag fick mitt tröstpris i en tävling hos finaste Agneta med bloggen Nyanser av vitt. Titta in till henne, hon har en fin blogg.

Kram till er alla goa!
Ester

söndag 6 maj 2012

Helgens nöjen...

... har varit blandade. Vi har varit en sväng ner till Skåne. Mannen köpte hett eftertraktade högtalare i Helsingborg. Därefter körde vi söderut för att fira svärmors födelsedag. Men vi hann även med en runda på fina danska ILVA som har så otroligt vackra möbler. Det är något speciellt med dansk design, eller hur?! Söndagen har vi ägnat till murbygge mellan vårt och grannens garage. Med ett gäng tonårskillar och två duktiga "äldre män" gick det fort. Nu står muren där och väntar på att stenen på uppfarten ska komma på plats. Nedan bjuder jag på några foto från ILVA!

Ha en fin vecka alla goa!

Stor kram till er från Ester :)






tisdag 1 maj 2012

Fina Kråkes blogg...


Photo by Kråke, hon har medgivit att jag lånar.


... vill jag tipsa er om. Har ni inte redan varit där så kan jag säga att det är väl värt ett besök. Hon har en fantastisk känsla när hon komponerar sina bilder och hennes hem är fantastiskt fint! Bloggen heter kråkan slottet och krusidullerna och ni hittar dit om ni klickar på denna länken: http://krakanslottetokrusidullerna.blogspot.se/

Hoppas att ni njuter lika mycket av solen som jag gör. Och visst är det härligt att det bara är tre arbetsdagar till nästa helg ;))

Önskar er fina en härlig avslutning på ledigheten!

Kram Ester